Waar hond en mens
Poot in hand gaan

DOGsFRIEND is een toegewijd team dat zich toelegt op de zorg en begeleiding van kinderen en volwassenen via de therapiehonden.

Contact opnemen
 • Yumi, Australische herder. Kinderen wandelen graag met haar op ontdekkingsreis, waar ze zich voor hen ontpopt als  een energieke speelkameraad, waar ze zich steeds samen veilig voelen, ook in onbekende situaties. 

  Blue, border collie. Kinderen met een “rugzakje” worden haar beste maatjes, zo bijvoorbeeld i.s.m. het UZ Jette.  Met veel geduld helpt ze hen graag bij het (opnieuw) ontwikkelen van hun zelfvertrouwen, hun sociale vaardigheden, hun verantwoordelijkheidsgevoel en gevoel van eigenwaarde.  

  Zina, border collie. Zij helpt kinderen en volwassenen hun angst voor honden te begrijpen, en stapsgewijs te werken aan een effectieve communicatie tussen mens en hond.   Uiteindelijk slagen ze er steeds samen in de angst voor honden te overwinnen en een gezonde relatie met vier-voeters op te bouwen.  

  Wolf, Finse lappenhond.  Zij gaat vaak mee naar de school en zorgt er zelfs bij de meest rumoerige klassen voor een rustige huiselijke sfeer.  Onrustige kinderen worden er rustiger door,  stille kinderen openen er zich door, en ervaren in beide gevallen meer plezier en veel minder stress. 

  Bily, border collie. Therapiehond in opleiding. 

  De jongste van de roedel en de grootste speelvogel.  Ze toont zich als een acrobaat met de bal, is een echt speelmaatje voor jong en minder jong, en laat zich ook graag  bewonderen op het hindernissenparcours (“agility”) én in haar rol van schapendrijver.

   

  Luna, golden retriever.  De meest ervaren van de roedel. Voorleeshond bij uitstek in verschillende scholen, en zorgt ervoor dat mensen zich meer op hun gemak voelen tijdens een therapie, waardoor er sneller een resultaat is met de vooraf uitgestippelde behandeling.

  Chicago is een kruising Duitse herder reu die heel rustig en stabiel is, en dus ideaal om mee te gaan wandelen om je angst voor honden te overwinnen.  

  Alaska is als jongste telg een Boheemse herder. Haar speelse en lieve karakter zijn ideaal om samen mee te spelen en grenzen te leren aangeven.

   

  Louke is een kruising van meerdere rassen. Hij is de kleinste van de roedel. Hij luistert als de beste.

 • Sinds 38 jaar is zij beroepshalve professioneel bezig met het helpen van kinderen en volwassenen bij het (her)ontdekken van hun talenten, vaardigheden en zelfvertrouwen.  Zij is o.a. actief als leerkracht en zorgcoördinator in het basisonderwijs te Brussel.  Zij is gecertifieerd “Zorgverlener met therapiehonden“ (2j. durende Syntra-opleiding) en is er tevens docent. 

  Met succes volgde zij meerdere opleidingen rond hondengedrag, ook in Nederland. Daarnaast is zij ook ‘Rots en water’- begeleider. Daarnaast vind je haar heel frequent terug op hondenscholen voor: gehoorzaamheid, agility en schapendrijven.

  Oprichter van DOGsFRIEND in 2017.  Haar bezieling is geworteld in de overtuiging dat honden, elk op hun eigen manier, de onvoorwaardelijke liefde en helende kracht hebben om mensenlevens sterk positief te impacteren.  

 • Sinds 35 jaar is Guido beroepshalve professioneel bezig met het helpen van volwassenen bij het (her)ontdekken van hun talenten, vaardigheden en zelfvertrouwen, in de functie van opleider/coach en assessor bij verschillende bedrijven en non-profit organisaties (bv. Imec, Ziekenhuizen Netwerk Antwerpen).  

  Met succes volgde hij meerdere opleidingen rond hondengedrag, ook in Nederland.

   

  Co-bezieler van DOGsFRIEND sinds 2020.  

 • Vooreerst is DOGsFRIEND er dankzij onze DIERbare klanten. Onze klanten zijn onze stuwende kracht.

  Ze zijn de stuwende kracht en motivators achter onze organisatie en werking ervan.  

  Hun verwachtingen, verhalen, ervaringen en leerparcours vormen de kern van wie we zijn en waar we voor staan.

  Reviews